Nijkerk

Welkom bij Stichting Taalhulp Nijkerk.

Bij Stichting Taalhulp Nijkerk kunt u terecht voor onderzoek naar en behandeling van lees- en spellingproblemen en of ernstige dyslexie (ED).

Hieronder wordt in het kort uitgelegd hoe de dyslexiezorg binnen gemeente Nijkerk is georganiseerd.

Bij een vermoeden van dyslexie kunnen ouder(s) en school contact opnemen met de poortwachter dyslexie van Jeugdhulpregio FoodValley.

Na dit contact:

1. levert school het leerlingdossier bij de poortwachter aan,
  2. screent de poortwachter het leerlingdossier,
  3. geeft de poortwachter advies over de toegang tot de vergoede dyslexiezorg.

Als het leerlingdossier wordt goedgekeurd, dat wil zeggen dat het kind in aanmerking komt voor de vergoede dyslexiezorg, stelt de poortwachter ouder(s) en school hiervan op de hoogte en geeft zij een beschikking af. Wanneer voor Stichting Taalhulp Nijkerk wordt gekozen neemt u contact met ons op en vraagt aan school het leerlingdossier met ons te delen.

Ook kinderen die niet in aanmerking komen voor de vergoede dyslexiezorg kunnen bij ons terecht. In dit geval betalen de ouder(s) het onderzoek en de behandelingen. Ook van deze kinderen ontvangen wij informatie van ouder(s) en school.

Door op deze link Contact – Stichting Taalhulp te klikken maakt u een afspraak voor een intakegesprek.

Hieronder treft u mijn correspondentiegegevens aan:

Stichting Taalhulp Nijkerk
Mw. R. (Rachela) Slegh-Imperator MSc.
Adres: Havenstraat 7b, 3861 VS Nijkerk
Mobiel: 064 341 70 21
Telefoon: 033 200 03 58
E-mailadres: r.slegh@stichtingtaalhulp.nl

Even voorstellen

Ik ben Rachela Slegh-Imperator en heb tijdens mijn studie tot Orthopedagoog de nodige ervaring opgedaan in het voeren van diagnostiek en het behandelen van dyslexie. Nadat ik was afgestudeerd ging ik als zelfstandige werken en hield mij naast mijn werkzaamheden binnen de jeugd- en basis-GGZ ook bezig met diagnostiek en behandeling van dyslexie. Tijdens het volgen van de workshop ‘Taal in blokjes’ werd ik nieuwgierig naar de F&L-behandelmethode en ging in gesprek met het bestuur van Stichting Taalhulp. Niet lang daarna was de start van Stichting Taalhulp Nijkerk een feit.

Stichting Taalhulp Nijkerk streeft naar zo kort mogelijke wachttijden. Voor de meest actuele informatie kunt contact opnemen met Stichting Taalhulp Nijkerk. Ik ondersteun u graag!